HEDP, DTPMP en Organische Chemicaliën - IROCHEM
« Vorige

Hoe HEDP-fosfonaat te Gebruiken om Het Doel van Waterbesparing te Bereiken?

De aarde is bedekt met 70% oppervlaktewater, maar zoetwaterbronnen zijn nog steeds zeldzaam. Waterbehoud is erg belangrijk. Allereerst moeten we letten op industrieel water dat veel water verbruikt. In industrieel water is koelwater goed voor ongeveer 60% - 70%, wat het grootste deel is. Daarom is het opslaan van koelwater een topprioriteit voor industrieel waterbehoud. De opkomst van HEDP-fosfonaat en andere waterbehandelingschemicaliën heeft krachtige ondersteuning geboden voor het besparen van koelwater.
 
Door het koelwater te recyclen, wordt het waterverbruik aanzienlijk bespaard. Naarmate het koelwater echter continu verdampt, neemt de zoutconcentratie in het water toe. Tegelijkertijd nam het contact tussen koelwater met de atmosfeer, het gehalte aan opgeloste zuurstof en bacteriën aanzienlijk toe. Dit leidt tot vervuiling en corrosie van circulerende koelwaterapparatuur. Bacteriën en algen groeien massaal in de pijplijn. Om die redenen wordt de warmteoverdrachtssnelheid van het koelwater sterk verminderd. Het frequente onderhoud van koelwaterapparatuur heeft het normale productieproces beïnvloed. Voor dit doel moet een waterbehandelingsmiddel zoals HEDP-fosfaat aan het koelwater worden toegevoegd.
 
Deze chemische techniek, chemische waterbehandeling genaamd, is een chemische techniek die kalkaanslag en corrosie van circulerend water voorkomt. Het omvat voorbehandeling, reiniging, beitsen, voorcoaten, conventionele toevoeging, sterilisatie en andere processen. Stollingsmiddelen en flocculanten zijn ook belangrijke middelen voor de primaire behandeling van afvalwater. Stollingsmiddelen en flocculanten zijn ook belangrijke middelen voor de primaire behandeling van afvalwater. Chemische waterzuiveringstechnologie wordt momenteel erkend als het meest gebruikte en meest effectieve middel voor industrieel waterbeheer in binnen- en buitenland.
 
Schaal en corrosie hebben een significant negatief effect op koelwaterapparatuur. HEDP kan vervuiling goed verminderen. HEDP-fosfonaat biedt een goede bescherming voor koelwaterapparatuur. Fosfaat is een anodische corrosieremmer. In de neutrale en alkalische omgeving hangt de corrosieremming van fosfaat op koolstofstaal voornamelijk af van opgeloste zuurstof in water.
 
De reactie van opgeloste zuurstof met staal produceert een dunne laag van een y-Fe2O3-oxidefilm. De groei van deze oxidelaag duurt lang om te voltooien. Gedurende deze periode bleef elektrochemische corrosie optreden bij de opening van de oxidefilm. Deze gaten kunnen worden geblokkeerd door continu ijzeroxide te laten groeien. Deze gaten kunnen worden geblokkeerd door het continu groeien van ijzeroxide en onoplosbaar ijzerfosfaat om het koolstofstaal te beschermen.
 
Omdat het HEDP-fosfaat reageert met calciumionen in water, heeft de resulterende calciumfosfaatgevoelige schaal weinig oplosbaarheid in water. Daarom werd HEDP in het verleden zelden gebruikt als koelwaterremmer. De laatste jaren zijn HEDP-fosfaten gebruikt als koelwatercorrosie-inhibitoren vanwege de ontwikkeling van serecopolymeren zoals acrylzuur en hydroxypropylacrylaat. IRO beveelt echter aan HEDP samen met het copolymeer te gebruiken.
 
Als u vereisten hebt voor HEDP en andere waterbehandelingschemicaliën, kunt u ons een e-mail sturen.
 
Er zijn nog geen berichten geschreven, doe dat hieronder
Geschreven op: 30-05-2018
Maak simpel je website Eigen site maken